Plan&Elevation [Converted]-01.jpg

work. play. sleep

This structure reconnects work, play and live with the natural landscape. Notched between three trees, the structure integrates itself into the surrounding. The pavilion pivots and turns, opening up towards different directions depending on view and sunlight.

Work. Play. Sleep

Pavilion Design // Design-Build // Fabrication

Featured in Dwell Magazine, Drevoastavby.cz, Design New England

Full
Plan

Concept

Perched atop a hill, this structure reconnects work, play and sleep with the rural natural landscape. Notched between three trees, the structure integrates itself into the surrounding landscape, pivoting and turning to open out towards different directions.

 
Workliveplay.jpg
 
Elevation

Design & Construction

The enclosure, a series of stacked 1x4's, create a screen mimicking the positive and negative space of the trees against its landscape. It opens up at head height when seated or standing to allow residents to look around. The roof, an oculus, frames the sky like its neighboring trees, while allowing filtered light through. The central "play" platform, a flexible space for dance and games, descends down to the ground providing seating around the fire place. 10 people, 10 hammers, 4 drills, 3 ladders, 1 chop saw. This structure was constructed as part of a six day intensive design-build workshop, Studio North.

Day1

Day 1

Upon visiting the site, we began sketching and designing as a group, by nightfall, the post, beam, joist and decking of the three platforms have been constructed.

P6090044.JPG

Day 2 & 3

Framing the structure of the rooms and tapered roof.  

Day 4

 

Building the stacked screen enclosure and attaching the two tapered roofs onto the rooms. 

P3050193.jpg

Day 5 & 6

 

Interior furniture to accompany the space and plastic sheathing on the roof.

 
P3050208.jpg
 

Publications